Filmaftener

D

FILMAFTNER

Det er tidligere forstander for Grundtvigs Højskole i Hillerød, Erling Christiansen, der har valgt efterårets film ud fra det overordnede tema:

Hvad gør jeg nu – når mit liv ikke kan fortsætte som det plejer?

Erling Christiansen giver en kort introduktion til hver af filmene, ligesom han efter filmen leder en samtale om dens indhold.

De film, vi skal se, skildrer fire mennesker, der har det tilfælles, at deres liv – enten de vil det eller ej – står foran en forandring. De fire personer, der skildres, er yderst forskellige både i alder, baggrund og livssituation, ligesom de reagerer helt forskelligt på den livsomvæltning, de hver især bliver ramt af. Når disse film er værd at se, er det naturligvis fordi, det jo ikke alene er folk på film, der kommer ud i skæbneændrende situationer, men det er noget, der før eller senere sker for os alle.

 

Forud for hver film er der gudstjeneste kl. 17.30, hvorefter der er mulighed for at købe et måltid mad for 20 kr.

 

Onsdag den 13. september kl. 19.00:

PAGTEN: Bille August, Danmark 2021.

Filmen bygger i høj grad på Thorkild Bjørnvigs bog, Pagten, der skildrer det ophold, Bjørnvig som ung digter havde på Rungstedlund, og den pagt, han indgik med Karen Blixen.

Både for den aldrende, verdenskendte Blixen og for den unge Bjørnvig byder deres samvær på store udfordringer!

Pagten virker som er en nøje skildring af det, der faktisk fandt sted. Og den efterlader den, der ser filmen, noget rystet!

 

Onsdag den 27. september kl. 19.00:

NOMADLAND: Chloe Zhao, USA, 2021.

En realistisk skildring af en midaldrende kvinde, der for nyligt er blevet enke, og som sammen med sin mand har boet i det nordlige Midtvesten i den boglig, der tilhørte mandens arbejdsgiver. Da firmaet er gået ned, efterlader det den barnløse enke til en uvis skæbne! Hun kan kun få enkelte midlertidige jobs, og hendes eneste overlevelsesmulighed at flytte in i en autocamper! I denne kører hun så rundt i Midtvest-staterne, og spørgsmålet er, hvilken fremtid det bringer med sig?

 

Onsdag den 11. oktober kl. 19.00:

ROSE: Niels Arden Oplev, Danmark 2022.

Filmens grundlag er, at Niels Arden Oplevs skizofrene søster, Inger, i sommeren 1997 tog på en bustur fra Randers til Paris sammen med Ardens anden søster og hendes mand.

Denne bustur som skildres særdeles godt i filmen, byder på en række alvorlige udfordringer for såvel Ardens søster som for hele busselskabet! Den syge søster er ikke i Paris for første gang, hun var der også som helt ung. Det giver hende en mulighed for en konfrontation med sin egen fortid, men er det sundt og rigtigt?

 

Onsdag den 25. oktober kl. 19.00:

HVOR KRAGERNE VENDER: Lisa Jespersen, Danmark 2021.

Filmen kunne også hedde ”Hvor land og by mødes!” Hovedpersonen er en ung kvindelig forfatter, der er kommet godt i gang med sin karriere i hovedstaden og i de litterære kredse, hvor hun møder miljøer, der er meget forskellige fra de landlige, hun er født og opvokset i!

Da denne unge kvinde så vender hjem til sin fødestavn på Havdrup kanten, hvor hendes forældre og bror er landmænd, fører det til en alvorlig konfrontation med hendes egen fortid, for broderen skal giftes med den pige, hun hadede allermest i skolen! Det lyder som Morten Korch, men det er meget bedre!

 

   Kommende filmaftener