Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Kyiv kammerkor

Dato
Onsdag d. 17. august 2022, kl. 19:30
Sted
Nitivej 17, 2000 Frederiksberg

Kyiv Kammerkor er dannet i 1990 og er hovedstaden Kyiv's officielle kor, lønnet af Kulturministeriet der. Det består af 21 sangere, alle uddannede på konservatorier i Ukraine. Stemmerne er fordelt på 10 dame- og 11 herrestemmer.

De har givet mere end 1050 koncerter(!) i Ukraine og Rusland, det øvrige Europa og i U.S.A. Koncert nr. 1000 blev afholdt i Frederiksværk sommeren 2006. Koret har vundet et utal af priser i diverse konkurrencer, og listen over festivaler, som koret har deltaget i, er meget lang og imponerende.

Repertoiret omfatter stort set al slags musik, gammel og ny, kirkelig og verdslig, vest- og østeuropæisk, men for det danske publikum er det den ukrainske musik, som har gjort det store indtryk. Man kan vel sige, at for os er Kyiv Kammerkor synonymt med ortodoks musik og ukrainsk folkemusik.

Kyiv Kammerkor er et utrolig flittigt kor, det uropfører værker, indspiller CD'er, giver koncerter i ind- og udland, og inspirerer mange andre kor i Ukraine til at synge den gamle ortodokse musik, som ikke har været sunget i 70 år. Ved sin fornemme kunst kan man vel kalde Kyiv Kammerkor en fin ambassadør for sit land, det bringer Ukraine på vores landkort igen og udvider vores musikalske horisont.